luni, 1 iulie 2013

Virgiliu Gheorghe - despre problemele de astăzi ale familiei și feminism (video)

Virgiliu Gheorghe enumeră problemele cu care se confruntă astăzi o familie. Una dintre aceste probleme o reprezintă timpul din ce în ce mai scurt petrecut de o soție/mamă împreună cu familia sa.
Femeia concentrată pe carieră și independență financiară - concept feminist - nu mai poate avea și o viață de familie sănătoasă, stabilă, creștină.

Virgiliu Gheorghe este doctor în bioetică al Universităţii Aristotel din Tesalonic și autorul cărților "Revrăjirea lumii sau de ce nu mai vrem să ne desprindem de televizor", "Știinta și războiul sfârșitului lumii. Fața nevăzută a televiziunii", "Efectele televiziunii asupra minții umane" și "Pornografia, maladia secolului XXI".Citiți, mai jos, ce spunea Părintele Cleopa despre rolul femeii creștine.

Si dumnezeiescul Ioan Gura de Aur zice : " Iata de ce-a zis intelepciunea cea nemarginita : " Nu-i bine sa fie omul singur. Sa-i facem ajutatoare asemenea lui ".
Da, femeia este egala cu barbatul, dar numai dupa fire, nu dupa dregatorie. Cand a adus-o pe femeie la Adam i-a zis : " Cum se cheama asta ?" " Femeie. Aceasta-i os din oasele mele si carne din carnea mea; ea se va numi femeie, pentru ca este luata din barbatul sau ".
Aici este egala femeia cu barbatul, ca-i os si carne din barbat, luata din coasta lui, dar nu dupa dregatorie. Ca Dumnezeu a pedepsit-o pe Eva imediat, ca ea a intins mana intai. Si primul canon i-a spus : " De ce-ai facut asta ? Pentru ca ai intins mana si ai mancat, inmultind voi inmulti durerile tale si intru dureri vei naste fii ". Si a doua pedeapsa : "Intoarcerea ta catre barbatul tau si el te va stapani ".
Nu le convenea ce le spuneam ca erau mai multe femei. Dar cand spuneam de bine bateau din palme, iar cand nu, puneau capul jos !
Uite ce, le-am zis. Cat ar fi femeia de invatata, trebuie sa fie supusa barbatului. Ca barbatul este cap al femeii si Hristos cap al barbatului. In ordinea asta este ierarhia in familie. Iata cum este : Pe femeie a lasat-o Dumnezeu ajutatoare omului. De aceea zice Sfantul Ioan Gura de Aur : " femeia este liman al barbatului ". Barbatul, saracul, vine amarat cu cele mai mari greutati in societate, conduce osti, razboaiele; este mare raspunzator la intreprinderi de stat, in guvern, vine obosit. Dar femeia trebuie sa fie liman. Sa stie sa-l intampine totdeauna cu un cuvant bun, cu blandete, sa-i pregateasca mancarea, sa-i faca haine, sa-l porneasca, sa-l primeasca cand vine de undeva. Intotdeauna ea trebuie sa fie aceea care sa odihneasca pe barbat, pentru ca-i ajutatoarea lui.
Dar cea mai mare misiune pe care o are femeia in familie, nu-i asta : numai sa-i faca mancare barbatului si imbracaminte. Cea mai mare misiune pe care o are femeia in familie, rolul ei este sa fie mama de copii ! Sa fereasca Dumnezeu pe femeia aceea care vrea sa inlature durerea nasterii ! Pentru ca primul canon pentru ca a gresit, asta a fost : Intru dureri vei naste fii. Sfantul Ioan Gura de Aur zice : Daca fugi de durerea nasterii, de durerea vesnica vei da !, de durerea cea din iad. Dumnezeu a pus cu masura dulceata impreunarii cu durerea nasterii. Si tu, daca fugi de la durere spre placere, vei cadea in durerea vesnica ". Asa citim in cartea " Impartirea de grau ", cuvant pentru mireni, unde arata cum sa fie mireasa si mirele la casatorie.
Nn fugi de la durere spre placere, adica numai sa traiesti cu sotul, dar sa nu faci copii, ca in durerea cea vesnica te duci. Ca daca fugi de la durere spre placere, vei cadea in mainile si in bratele cele vesnice ale iadului, ca nu vrei durerea care ti-a randuit-o Dumnezeu, ci vrei sa traiesti in placere si sa omori copiii.

Citiți continuarea aici.

Distrugerea familiei este unul dintre principalele obiective ale globaliștilor. Această distrugere se realizează și prin promovarea agresivă a feminismului anticreștin. Nu este vorba despre nicio emancipare sau modernizare a femeii ci despre un îndemn viclean la nesupunere față de legile lăsate de Dumnezeu.
Ați observat că cele mai multe dintre feministele de vârf sunt ori lesbiene ori fără bărbat?

O femeie nu poate fi și creștină și feministă în același timp - creștinismul înseamnă lumină în timp ce feminismul poate însemna ușa către întuneric.

Niciun comentariu:

Subscriere email

Introduceți adresa email:

Delivered by FeedBurner